vilka är ni som läser?

Skulle vara väldigt roligt att få reda på vilka ni är, vart ni kommer ifrån, hur ni hittade min blogg, har ni en blogg osv
Ni kan väl lämna en komentar som berättar lite om er själv och om ni har en blogg länka gärna så kan jag kolla in den också :D


Pröva det här

Hämta en miniräknare! Ta din skostorlek x5. Ta det svaret och plussa på 50. Det svaret gångrar du med 20, plussa på 1011. Minus det årtal du är född (fyra siffror). Nu ska du ha ett fyrsiffrigt tal framför dig. De två första är din skostorlek och det andra är din ålder.

tufft! :P

Min önskelistaHär är då alla saker jag önskar mig iår :D

* Carry Jacka från Kingsland
* Charles Owen Ayr 8 svart/guld eller svart/silver, har inte bestämt mig
* Lädergrimma från Hvpolo
* Veredus schabrak med huva blått eller brunt, har inte bestämt mig
* Ett par vita converse
* Wake up light
* Meredith träns till Poppie
* En kaffekokare
* En sadelgjord med magplatta antingen tixerant+magplatta till eller hvpolo gjorden
* En klätterställning till mina katter (som tycker det är roligt att riva sönder tapeterna för tillfället :/ )

Vad önskar ni er i jul?

Ridtur på Poppie

Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet för att rida Poppie innan jag började jobba.
Vi tog en tur på det STORA fältet som vi får rida på, gud vad roligt tyckte både Poppie och jag :)
Vi körde lite intervall träning i galopp, galopperade två sträckor i friskt tempo och sedan skrittade en raksträcka och så gjorde vi så kanske 6-7 gången, mkt bra träning för Poppie som måste vi lite bättre kondis :P 

På lördag så ska vi på träning på Aledal för Malin Wiberg och på söndagen är det en liten pay&yump på Aledal som vi ska vara med på, mamma vill vara med i en klass också så hon får värma upp poppie i en 80 klass så startar jag 1 meter :)Poppie idag i spolspiltan :)

Flyttat till ett nytt stall

Jag har ju haft mina hästar på Skälby i Kalmar ett bra tag nu, men nu på senaste tiden så har jag eller mina hästar inte riktigt trivts där vilket är synd. Så i förra Onsdagen så åkte jag, mamma och en annan familj som har sin häst på skälby till ett stall i Förlösa (10 min utanför kalmar) och kollade på lediga platser, det var inte helt super för oss men vi skulle fundera på det osv, sen tänkte vi att vi skulle köra bakvägen hem och då satt Kanella och chattade med en tjej som heter Alice (www.binnastoy.blogg.se) och hon skrev att dom hade fyra lediga platser precis när vi körde förbi hennes stall! :D Så vi svängde in och kollade där och vi blev förtjusta allihopa!
Så i lördags eftermiddag packade vi transporten med alla mina saker och sen körde vi tre vändor med hästarna :)

Stallet heter "Stall Elverslösa" ligger en bit utanför kalmar, från där jag bor med bil tar det ca 7-8min så det är ju väldigt nära ändå. Det är ett stall med åtta boxar, uppvärmd sadelkammare, spolspilta, varmvatten, täckesrum, paddock med belysning, fri tillgång till hö i hagarna, morgon och kvälls jour ingår på vardagarna och insläpp på vardagarna rullar vi på ett schema och helgerna får man ta morgon, insläpp och kvällsjour som man då också delar upp på alla som står där. Det finns bra ridvägar, ett stort fält som vi får rida på hur mycket vi vill, en gamal får hage med lite backar så man kan klättra lite plus lite grusvägar man kan rida på :)

Än sålänge trivs jag och hästarna jätte bra! Och Patricia har börjat rida Avanti lite nu också, vilket hon inte fick på Skälby innan! :S Så det är ju toppen! Vi får även ta ut tränare till stallet som man inte heller fick på Skälby av någon anledning :P Mina tre finisar står och mummsar på hö <3
Poppies box


Avantis box


Tures box


Här har vi schemat för vem som tar in och fodrar osv. Moberg heter dom som äger stallet så det är dom som alltid fodrar morgon, släpper ut och kvällsfodrar på vardagarna. Sen får man skriva upp sig på dom gångerna man kan, vi har ju tre hästar så då ska vi ha ca 5 jourer i veckan och då har vi lite mer så kanske en gång i månaden tar man 4 gånger i veckan. 


Stallgången, dom två boxarna längst ner till höger är Poppies och Avantis och bakom min så finns det två boxar till, så bakom mig till vänster så är ingången och tures box och bakom mig till höger är en box som fodret står i och sen är spolspiltan där med, hänger ni med?  


 Spolspiltan med varmvatten och utgång till gödselvagnen


Foderboxen


Sadelkammare, dom tre närmsta och översta är mina hängare och som ni ser så har jag tre sadlar för mycket för att det ska få plats :P ska kolla om jag kan få upp dom jag inte använder så ofta någon annanstans :)


mina tre tränshängare i mitten 

 
Och mitt skåp som just nu bara har lite utav dom sakerna jag använder :P


RSS 2.0