Flyttat till ett nytt stall

Jag har ju haft mina hästar på Skälby i Kalmar ett bra tag nu, men nu på senaste tiden så har jag eller mina hästar inte riktigt trivts där vilket är synd. Så i förra Onsdagen så åkte jag, mamma och en annan familj som har sin häst på skälby till ett stall i Förlösa (10 min utanför kalmar) och kollade på lediga platser, det var inte helt super för oss men vi skulle fundera på det osv, sen tänkte vi att vi skulle köra bakvägen hem och då satt Kanella och chattade med en tjej som heter Alice (www.binnastoy.blogg.se) och hon skrev att dom hade fyra lediga platser precis när vi körde förbi hennes stall! :D Så vi svängde in och kollade där och vi blev förtjusta allihopa!
Så i lördags eftermiddag packade vi transporten med alla mina saker och sen körde vi tre vändor med hästarna :)

Stallet heter "Stall Elverslösa" ligger en bit utanför kalmar, från där jag bor med bil tar det ca 7-8min så det är ju väldigt nära ändå. Det är ett stall med åtta boxar, uppvärmd sadelkammare, spolspilta, varmvatten, täckesrum, paddock med belysning, fri tillgång till hö i hagarna, morgon och kvälls jour ingår på vardagarna och insläpp på vardagarna rullar vi på ett schema och helgerna får man ta morgon, insläpp och kvällsjour som man då också delar upp på alla som står där. Det finns bra ridvägar, ett stort fält som vi får rida på hur mycket vi vill, en gamal får hage med lite backar så man kan klättra lite plus lite grusvägar man kan rida på :)

Än sålänge trivs jag och hästarna jätte bra! Och Patricia har börjat rida Avanti lite nu också, vilket hon inte fick på Skälby innan! :S Så det är ju toppen! Vi får även ta ut tränare till stallet som man inte heller fick på Skälby av någon anledning :P Mina tre finisar står och mummsar på hö <3
Poppies box


Avantis box


Tures box


Här har vi schemat för vem som tar in och fodrar osv. Moberg heter dom som äger stallet så det är dom som alltid fodrar morgon, släpper ut och kvällsfodrar på vardagarna. Sen får man skriva upp sig på dom gångerna man kan, vi har ju tre hästar så då ska vi ha ca 5 jourer i veckan och då har vi lite mer så kanske en gång i månaden tar man 4 gånger i veckan. 


Stallgången, dom två boxarna längst ner till höger är Poppies och Avantis och bakom min så finns det två boxar till, så bakom mig till vänster så är ingången och tures box och bakom mig till höger är en box som fodret står i och sen är spolspiltan där med, hänger ni med?  


 Spolspiltan med varmvatten och utgång till gödselvagnen


Foderboxen


Sadelkammare, dom tre närmsta och översta är mina hängare och som ni ser så har jag tre sadlar för mycket för att det ska få plats :P ska kolla om jag kan få upp dom jag inte använder så ofta någon annanstans :)


mina tre tränshängare i mitten 

 
Och mitt skåp som just nu bara har lite utav dom sakerna jag använder :P


Kommentarer
Postat av: Jannike

Hej söt :)

Kul att du flyttat från skalet, har förstått att det inte är så bra där längre :/ och det kan ju vara mycket skönare att vara i ett riktigt privat stall och slippa en massa folk och besökare ibland :)

Hoppas ni kommer trivas :)

Kram

2011-12-09 • 08:08:42
URL: http://jannikeochsurprise.bloggplatsen.se
Postat av: Josse

åh där skulle NIlls vilja stå!

2011-12-09 • 20:55:13
URL: http://josephinesandstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej jag letat också stallplats , finns de fortfarande någon ledig? Mvh Mathilda 0701462753

2011-12-15 • 23:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0